Medvedev o mečevima protiv Đokovića: Nisam u stanju da mu odgovorim

27.10.2023. | 10:17

Danil Medvedev kaže da je naučio mnogo od poraza u finalu US Opena od Novaka Đokovića i da bi,kako kaže, u njihovim sljedećim susretima biti spremniji.

Srbin je u Njujorku u septembru stigao do rekordne 24. Grend slem titule i revanširao se Rusu za poraz na istom mjestu u finalu 2021.

Medvedeva su nedavno pitali da li vjeruje da bi dobio taj meč da je možda promijenio taktiku tokom samog susreta.

“Možda bih uzeo set, ali ne znam za meč. Što se tiče pozicije kako da odgovorim Novaku u budućnosti, onda da. To su teniske stvari. Posebno protiv dobrog igrača na servisu u mreži, ako ide na spoljnu stranu, na moj forhend, možda će osvojiti tri od četiri ili četiri od pet poena”, kaže Medvedev.

On je dodao da je svjestan da je bio previše tvrdoglav i da je kasno shvatio da neke stvari nije mogao da uradi u tom meču, te da je možda trebalo da odstupi od prvenstvengo plana.

“Imate momente, 30:30 ili 30:40, gdje bi on bio pod pritiskom da sam uspio da odgovorim. Ne treba vam brejk svaki put, potreban vam je povratak u pravi čas. Nisam bio u stanju da mu odgovorim kako sam želio, ali sam tokom meča vjerovao da mogu. Posle meča sam pomislio kako sam bio previše tvrdoglav. Trebalo je nešto da promijenim. Ali da sam promijenio, nisam siguran da bih ga dobio. Veoma je komplikovano”, zaključio je Medvedev.

Rus se plasirao u četvrtfinale turnira u Beču na kojem je prvi nosilac. Bio je bolji od Grigora Dimitrova sa 3:6, 6:2, 6:4.