Medvedev nakon poraza: Nisam bio loš, ali Nole je jedan od najboljih ikad

18.11.2022. | 21:47

Peti teniser svijeta Danil Medvedev smatra da nije u potpunosti ispunio očekivanja tokom 2022. godine, saopštio je poslije maratonskog duela sa Srbinom Novakom Đokovićem na Završnom mastersu koji se održava u Milanu.

Đoković je pobijedio Medvedeva  poslije tri seta rezultatom 6:3, 6:7 (5), 7:6 (2) i više od tri sata igre. Sprski teniser je na taj način takmičenje u Crvenoj grupi završio sa tri trijumfa, uprkos ogromnom premoru i problemima sa desnim okom. Za Medvedeva duel sa osmim reketom svijeta nije imao takmičarski značaj, pošto je prethodno izgubio i od Andreja Rubljova i Stefanosa Cicipasa.

„Nema pozitivnih stvari iz meča sa Novakom, koji je bio izuzetno kvalitetan. Novak je jedan od najboljih tenisera u istoriji sporta uz Rafaela Nadala i Rodžera Federera. Ostali igrači iz ove ere nisu na njihovom nivou, ali će možda neko imati sličan broj grend slemova sa legendarnom trojkom u budućnosti. U tom slučaju, narativ će biti drugačiji. Ne želim da se o meni sada priča na taj način, ali sam igrao neke uzbudljive mečeve sa Đokovićem. On ima više pobjeda u međusobnim duelima, ali sam i ja slavio u bitnim okršajima“, rekao je Rus.

Medvedev je izgubio dva uzastopna meča u grupnoj fazi tokom kojih je servirao za pobjedu, pošto je i Cicipas savladao petog reketa svijeta, prenosi Sportklub.

„Ishod je veoma loš. Vidjeli ste šta se dogodilo, prava katastrofa. Drago mi je što duel sa Novakom nije imao takmičarski značaj, s obzirom da sam i protiv Cicipasa servirao za pobjedu. To je užasno, pokušaću da igram bolje sljedećom prilikom – nemam drugog izbora“, rekao je Medvedev i dodao:

„Siguran sam da ću se vratiti na nivo svojih najboljih izdanja. Da nisam igrao na tom nivou u Astani i Beču, imao bih manje samopouzdanja. Poslije Australijan Opena sam imao razočaravajuće rezultate, iako sam igrao nekoliko finala i pobedio na jednom turniru. Nisam igrao loše – ipak sam učestvovao na Završnom mastersu u Torinu, ali sam imao još veća očekivanja. U Astani i Beču sam bio izvrstan, dok sam i danas bio odličan. Vjerujem da ću postizati veliike rezultate u budućnosti, samo moram da nastavim da treniram i napredujem. Biću tužan tokom naredna dva dana, ali ću uživati u pauzi i pripremiti se za start nove sezone.“