Medvedev lako do polufinala u Adelejdu: Moguć novi duel protiv Đokovića

06.01.2023. | 09:40

Ruski teniser Danil Medvedev je neočekivano lako savladao zemljaka Karena Hačanova sa 6:3, 6:3 i tako bukirao kartu za polufinale turnira u Adelejdu.

Meč je trajao 78 minuta, a Medvedev je imao punu kontrolu. U prvom setu se nije susreo ni sa jednom brejk loptom, propustio je prve dvije, a onda treću iskoristio za 4:3. Osvaja sljedeći gem sa nulom, a onda je napravio još jedan brejk za 6:3.

Ipak, drugi set je donio nešto više problema trenutno sedmog teniseru svijeta. Hačanov je napravio brejk za 2:1, a to je samo probudilo Medvedeva. Do kraja seta je napravio dva brejka, a onda priveo meč kraju.

Medevev u polufinalu čeka pobjedika meča Novak Đoković – Denis Šapovalov, a ako bude sve prema očekivanjima biće to novi okršaj između Rusa i Srbina.

Đoković je do sada slavio protiv Medvedeva osam puta, dok je četiri puta poražen. Ipak, Medvedev je nanio Đokoviću jedan od najtežih poraza u karijeri kada je slavio u finalu US Opena 2021. godine. Ne samo da je spriječio Đokovića da stigne do 21. grend slem titule, već ga je spriječio i da postane prvi teniser koji je osvojio kalendarski grend slem još od legendarnog Rod Lejvera.

U drugom polufinalu će snage odmjeriti Sebastijan Korda i Jošihito Nišioka.