Međunarodni karate turnir “Banjaluka open 2019” u SD “Borik”

11.04.2019. | 02:34

BANJALUKA – U  subotu 13. aprila u Sportskoj dvorani “Borik” u organizaciji Univerzitetskog sportskog  društva karate kluba Sinđelić, održaće se 15. međunarodni karate turnir “Banjaluka open 2019”.

Kako su najavili organizatori, takmičenje će biti u katama i borbama, ekipno i pojedinačno, a početak turnira je u 10 časova, a ulaz za sve posjetioce je besplatan.

Karate klub Sinđelić iz Banjaluke, važi za jedan od najtrofejnijih klubova na prostorima Republike Srpske, ali i Bosne i Hercegovine. Klub sa 4 sportiste Republike Srpske, klub koji je proglašen kao najbolji sportski kolektiv u gradu na Vrbasu, klub koji je izrodio mnoge evropske i svjetske šampione, ove godine proslavlja jubilarnih 50 godina postojanja.

Sa postankom 1969.godine kao karate klub “Rade Ličina”, koji je bio jedan od najboljih klubova u zemljama bivše Jugoslavije, 1993.godine mijenja ime u Karate klub “Sinđelić” i nastavlja sa nizom uspjeha.

Danas klub broji oko 300 djece i nastavlja sa vrhunskim rezultatima od dječijeg do seniorskog uzrasta.

Klub vode ostvareni, školovani i uspješni treneri, koji se trude da na djecu prenesu onaj pravi duh borilačkog sporta.

Svake godine, pa i ove ovaj klub organizuje prestižno takmičenje povodom dana oslobođenja Banjaluke u Drugom svjetskom ratu, na kome učestvuju takmičari iz više zemalja iz regiona, gdje se prikazuje sportski, takmičarski duh, ali i prijateljstva i druženja između sportista raznih nacija.

Iz Karate kluba “Sinđelić” pozivaju vas da dođete i budete dio ovog međunarodnog sportskog događaja, te na taj način uljepšate 50-ti rođendan kluba i  da se još jednom uvjerite, zašto je Banjaluka grad sporta.

 

(BL PORTAL)