Manja plata ili stiže zamjena: Juventus postavio ultimatum Vlahoviću

09.11.2023. | 15:41

Mediji u Italiji tvrde da Dušan Vlahović ne želi da smanji svoju platu u Juventusu, što je uslov da torinski klub produži ugovor sa srpskim golgeterom, a ukoliko se to ne dogodi Stara dama je spremna da u svoje redove vrati Alvara Moratu.

Bjankoneri su spremni da svom napadaču ponude produžetak saradnje ugovora koji ističe 2026. godine, a po kojem Vlahović ima 7.000.000 evra po sezoni. Uslov za takvo nešto je da centarfor pristane na smanjenje plate, što bivši igrač Fiorentine ne želi da učini, prenosi “Corriera dello Sport”.

Juventus će se narednih dana sastati sa agentom igrača, Darkom Ristićem, ali ukoliko Vlahović ne potpiše novi ugovor postoji opcija da na leto promeni sredinu.

Prema Tutosportu, Juventus je spreman da proda svog najvrijednijeg fudbalera, ukoliko na adresu torinskog kluba stigne adekvatna ponuda. A nema sumnje da će tako i biti pošto je srpski internacionalac odavno želja brojnih evropskih velikana.

Jedna od mogućih zamjena za Vlahovića je Morata, koji je ranije četiri godine proveo u Juveu i za to vrijeme postigao 59 golova u 185 nastupa.

Španac je pod ugovorom sa Atletiko Madridom za koji uspješno nastupa, ali ima klauzulu po kojoj može da napusti Vanda Metropolitano ukoliko neko uplati 21.000.000 evra.

Njemu ističe ugovor sa Jorgandžijama sljedećeg juna, ali Tutosport navodi da je već postignut dogovor o produžetku saradnje napadača i madridskog kluba do 2027. godine, prenosi Meridian sport.

Morata je ove sezone u sjajnoj formi, postigao je 12 golova u 14 nastupa u svim takmičenjima za tim Dijega Simeonea.