Manarino pregažen: Spektakularni Đoković u četvrtfinalu AO!

21.01.2024. | 07:06

Kakav Nole – strašan Nole. Očekivao se trijumf Novaka Đokovića nad Adrijanom Manarinom i plasman u četvrtinale, ali ne i da će najbolji teniser svijeta deklasirati Francuza – 3:0 (6:0, 6:0, 6:3) za samo 106 minuta igre.

Spektakulrana je bio Đoković, dobio je 13 uzastopnih gemova, prije nego što se poradovao i totalno “ubijeni u pojam” 35-godišnji Francuz, što se u posljednjih 50 godina nije dogodilo u sudarima igrača rangiranih u prvih 20. Odservirao je svetski broj “jedan” 17 asova, ubacio 70 odsto prvog servisa, osvojio kao i protiv Ečeverija 81 odsto poena na prvi servis, ritern je radio odlično i na prvom, a i posebno na drugom servisu, upisao 31 viner, 15 neiznuđenih grešaka.

Manarino je u prva tri kola bio kralj maratona, tri meča u pet setova, duel sa Šeltonom je trajao skoro pet sati, ali protiv Novaka je jednostavno bio nemoćan, ostao je bio bez goriva, prenose Nezavisne.

Podsjećamo, ovo je Noletu 93. pobjeda na AO, a u četvrtifanlu igraće protiv pobjednika meča Stefanos Cicipas – Tejlor Fric.