Maksimović: “Opet ću vam reći, igrali smo protiv puno boljeg protivnika, dobro smo se predstavili”

13.07.2021. | 23:40

Borac je bio jako blizu da senzacionalno izbaci Kluž u prvom pretkolu Lige šampiona.

Borac je odigrao fantastičan meč, golovima Vranješa i Moraitisa je odveo meč u produžetke, ali je kapitulirao u 118. minuti pa su Rumuni prošli dalje. Završeno je 2:1.

“Opet ću vam reći igrali smo protiv puno boljeg protivnika, dobro smo se predstavili, ono za čim žalim u dvomeču je naše prvo poluvrijeme u Klužu”, rekao je Marko Maksimović u prvoj reakciji poslije meča.

“Ako je moralo da se desi, neka se desilo, jako smo dobro prezentovali bh fudbal, ova publika je nosila Borad od prve do zadnje minute, nismo uspjeli, ali uspjećemo, borićemo se, imamo prvenstvo, imamo Evropu, momci su se borili…”

“Možda sam vruće glave, mislim da je bio aut prije gola, to je presudilo… Dobra su ekipa, mi smo izginuli, jedini način na koji smo mogli igrati, mnogo ćemo da narastemo iz ovih utakmica, to će vrijeme pokazati.

“Evropa će biti i proći, mi imamo cilj, znamo da ćemo biti takmac svima, međutim borićemo se”, završio je perspektivni stručnjak, prenosi ‘sportsport.ba‘.

Borac će u drugom pretkolu Konferencijske lige igrati protiv Linfielda, a u prvom kolu nove sezone Premijer lige BiH čeka utakmica protiv Željezničara na Grbavici.