Luka Dončić postao otac!

01.12.2023. | 22:47

Luka Dončić i Ana Marija Goltes dobili kćerku, evo kako su joj dali ime.

Slovenački košarkaš Luka Dončić postao je otac i to je podijelio na Instagramu. Dončić je sa svojom izabranicom Anom Marijom Goltes dobio djevojčicu kojoj su dali ime Gabriela, a čestitke samo pljušte. Među prvima im je čestitao poznati NFL kvoterbek Patrik Mahoums, pa košarkaši Trej Jang, Kris Vud, Dino Radončić i mnogi drugi…

Inače, Luka Dončić i Ana Marija Goltes se poznaju godinama, a par je objavio vjeridbu u julu. Interesantno je da su počeli da se druže kada su imali 12 godina, upoznali su se u Hrvatskoj na primorju gdje su njihove porodice ljetovale. Krenuli su da se zabavljaju nekoliko godina kasnije i postali su sada jedan od najpoznatijih parova na ovim prostorima. Zanimljivo je da su pred draft 2018. godine, kada je Dončića birao Dalas, imaju razmirice i došlo je do kratkotrajnog raskida, ali su se pomirili i njihova ljubav cvjeta.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Luka Doncic (@lukadoncic)

Simpatična slovenačka manekenka Ana Marija Goltes je inače završila Ekonomski fakultet u Ljubljani, a potom se okrenula modelingu i modi u SAD. Ono što je interesantno je da se rijetko pojavljuje na Dončićevim utakmicama, dok se čini da će tako biti i u budućnosti, bar dok je Gabriela mala, prenosi “Mondo”.