Ludnica u Londonu: Čelsi sa dva gola u nadoknadi do pobjede protiv Junajteda

05.04.2024. | 07:48

Fudbaleri Čelsija savladali su protiv Mančester Junajteda u uzbudljivom derbiju 31. kola na “Stamford bridžu” rezultatom 4:3.

Čelsi je u uvodnih 20. minuta stigao do dva gola prednosti i činilo se odveo meč u jednosmjernu ulicu.

Konor Galager je poslije tri i po minuta prvi put matirao Andrea Onanu i to je najraniji gol “Plavaca” u duelima sa Junajtedom još od 2016. godine i pogotka Pedra.

Već u 19. bilo je 2:0 na semaforu pošto je Kol Palmer realizovao i sedmi jedanaesterac ove sezone, što je u tom trenutku bila polovina njegovih golova u ligi (14).

Najavu preorketa najavio je Alehandro Garnačo golom u 34. minutu, a samo pet minuta kasnije je do toga i došlo pošto je portugalska kombinacija Dalo-Fernandeš kombinovala za drugu loptu u mreži Đorđa Petrovića.

Sa tim golom Čelsi je postao prva ekipa koja je od njih samih iz 1989. godine koja je na šest uzastopnih mečeva postizala i primala po dva gola.

Potpuni preokret Garnačo je u 64. minutu donio iz kontre. Loptu su na lijevoj strani protivniku oduzeli Rašford i Antoni, nakon čega je Brazilac spoljnim dijelom kopačke proigrao mladog Argentinca za 3:2.

To je bio treći put da je postigao dva gola u meču Premijer ligi ove sezone i tako se pridružio Majklu Ovenu koji je jedini tinejdžer kojem je to prethodno uspjelo.

Taj rezultat je bio na snazi punih 34 minuta, a izjednačenje u 100. domaćem timu još jednom iz penala donosi Palmer. Samo je Frenk Lampard (10) postigao više golova sa “bijele tačke” u sezoni za Čelsi od njega (8).

Asistent kod drugog gola Dijego Dalo se prethodno spotakao, oborio Nonija Maduekea i skrivio najstrožu kaznu koju je realizovao Palmer.

Tu nije bio kraj, pa je Palmer ostavio sva tri boda u Londonu golom u 101. minutu. Žurilo se Čelsiju, korner je brzo izveden kratkim dodavanjem do pitomca Sitijeve škole, a ovaj je odmah šutirao.

Pokušao je Skot Mektominej da se požrtvovano baci i odbije tu loptu, ali je uspio samo da joj tek toliko skrene putanju da Onana bude nemoćan.

Junajted je ostao šestoplasirani sa 48 bodova i u naredom kolu dočekuje liderea prvenstva Liverpul. Čelsi je na 10 mjestu sa 43 boda, prenosi “b92”.