Zvezda poražena: Nedović promašio produžetak protiv vicešampiona Evrolige

04.04.2024. | 21:17

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su u 33. kolu Evrolige od Olimpijakosa u Beogradu pred svojim navijačima.

Olimpijakos je bio bolji rezultatom 89:86.

Ovo je Crvenoj zvezdi 22. poraz ove sezone u najelitnijem rangu takmičenja, dok je Olimpijakos zabilježio 21. pobjedu i nastavi borbu za što bolju poziciju u plej-ofu.

Košarkaši Olimpijakosa bolje su startovali i trojkama je stvarala prednost. Međutim Crvena zvezda je na krilima Miloša Teodosića i Adama Hange počela da se vraća u meč, ali su Grci ipak odličnom igrom u odbrani i napadu uspjeli da dođu do dvocifrene prednosti. Velike probleme Zvezdi je stvarao Alek Piters koji je mučio svoje čuvare i lagano postizao poene.

U drugoj dionici ponovo je Olimpijakos započeo bolje i imao sigurnu prednost. Međutim, Crvena zvezda je uspjela da se vrati odličnom timskom igrom, a ozbiljno je vukao Adam Hanga koji je bio ekstremno raspoložen večeras i za poluvrijeme je postigao 15 poena, a pratio ga je Rokas Gedraitis sa 9 poena. Poluvrijeme je završeno 42:39 u korist grčkih crveno-bijelih.

Odličnu je treću četvrtinu odigrala Crvena zvezda i na krilima Džoela Bolomboja i Miloša Teodosića uspjela da preokrene rezultat. Skupili su se crveno-bijeli u odbrani i iz tranzicije i iz reketa preko odličnog Bolomboja uspio da rešeta Fola igrom licem prema košu i tako dovede svoju ekipu u vođstvu.

Četvrta četvrtina je prošla u veliki greškama domaćina koji nisu nastavili odličnu seriju iz treće dionice meča, dok se kod gostiju iz Pireja razgoropodadio Mozes Rajt koji je bio nerješvia enigma za crveno-bijele koji je na kraju bio i meč viner sa 5 vezanih poena. Crvena zvezda je imala šansu za produžetak kada je Nemanja Nedović imao šut za dodatnih 5 minuta, ali je na kraju promašio.

Najefiaksniji u redovima Olimpijakosa su bili Mozes Rajt sa 20 i Kostas Papnikolau sa 12 poena, dok su se kod Crvene zvezde istakli Adama Hanga sa 19 poena i Džoel Bolomboj sa 17 poena i 10 skokova.

U posljednjem kolu Crvena zvezda će u goste Efesu, dok će Olimpijakos dočekati ekipu Fenerbahčea.