Loše vijesti za Pešića: Petrušev opet povrijedio koljeno

25.04.2024. | 09:05

Prije samo nedjelju dana, na prvenstvenom meču sa Promiteasom, Filip Petrušev se vratio u takmičarski pogon, a sada ga čeka nova pauza, samo je pitanje koliko će dugo opet povrijeđeni košarkaš Olimpijakosa morati da provede na rehabilitaciji.

Nešto manje od dva minuta prije meča četvrtfinalne serije sa Barselonom, centar grčkog tima krenuo je da zakuca loptu za novi koš se poslije duela sa Aleksom Abrineseom i Vilijem Ernangomesem stropoštao na parket i odmah poslije nezgodnog pada, s bolnom grimasom, uhvatio za koljeno.

“Postoji zabrinutost, ali trenutno ne možemo da kažemo ništa više. Moraće da odradi testove i vidi o kakvoj se povredi radi”, izjavio je Jorgos Bozikas, jedan od članova stručnog štaba Atinjana.

U klubu se nadaju da povreda nije teže prirode i da će uskoro ponovo moći da računaju na strijelca 12 poena u dobijenom duelu u Kataloniji (uz pet skokova i jednu ukradenu loptu), a takvom razvoju situacije nada se i selektor reprezentacije Srbije, Svetislav Pešić, jer je sjajni centar važan šraf u igri aktuelnog vicešampiona svijeta.

Petrušev je prije oko mjesec dana takođe povredio koleno, zbog čega je propustio finiš ligaškog dijela Evrolige kao i nekoliko mečeva domaćeg prvenstva. Nadamo se da je ovog puta povreda blaže prirode i brže rješiva.

Srpski centar dres grčkog velikana obukao je pred kraj prošle godine, pošto se prije toga, nezadovljan minutažom, rastao sa Filadelfijom i do daljnjeg odustao od NBA karijere.