Loša partija Đokovića: Rusko finale turnira u Dubaiju

03.03.2023. | 18:21

Njabolji teniser svijeta Novak Đoković lako je poražen u polufinalu Dubaija od Danila Medvedeva sa 6:4, 6:4.

Griješio je mnogo najbolji teniser svijeta. Gotovo ništa mu nije polazilo za rukom na ovom meču. Bio je ovo jedan od onih dana kada ništa ne ide…

Veliki pad Novaka Đokovića u središnjoj fazi prvog seta odlučio je pobjednika ovog dijela igre. Novak je imao ogromne amplitude i igri. Prva dva servis gema je osvojio bez izgubljenog poena, a naredna dva je Medvedev napravio brejkove!

Nije Rus igrao ništa spektaklurno, već srpski as nije bio na svom uobičajenom nivou. Dodao je Đoković gas u finišu seta, vratio jedan brejk, ali više od toga nije mogao. Danil je došao do prenosti – 6:4.

Statistički paramtera koji sve otkriva – Đoković je napravio čak 16 grešaka, a Medvedev samo sedam. Očekivali smo da će drugi set donijeti potpunu preokret, ali… Novak je već na startu izgubio svoj servis gem iako je u njemu imao prednost 40:15. Od tada gotovo da nije ni došao u priliku da oduzme servis rivalu.

Medvedev će u finalu igrati protiv sunarodnika Andrea Rubljova.

Naredni dani donose nam odgovor na pitanje koji je naredni turnir za Novaka. Po trenutnom stanju stvari, srpski as ne može u Ameriku, ali postoji mogućnost da se to promijeni i da Đoković učestvuje na dva Mastersa koja se igraju na tlu Sjedinjenih država.