Lonzo Bol nadmudrio NBA: Milioni se isplaćuju, a on ne igra

05.05.2024. | 15:00

NBA košarkaš Lonzo Bol imao je blistavu budućnost ispred sebe kada su ga Los Anđeles Lejkersi draftovali kao drugog pika 2017. godine.

Ipak, od povreda koljena koje je zaradio tokom igračke karijere, nema ga na parketu više od dvije godine, ali ipak na račun mu liježe redovno novac.

Naime, Lonzo Bol je 2021. godine potpisao sa Čikago Bulsima zagarantovan ugovor od 80 miliona dolara za četiri godine, pa se 2022. povrijedio i od tada nije istrčao na parket, a za sve ovo vrijeme njemu je klub isplaćivao redovno pun iznos plata.

Ono što je sada uradio ovaj košarkaš može se nazvati pljačkom kluba, pošto je aktivirao i klauzulu koja mu donosi produženje ugovora sa Čikagom i za narednu sezonu 2024/2025. To mu je ujedno i posljednja godina da ima garantovanu saradnju i za nju će na svoj bankovni konto inkasirati još 21.400.000 dolara, prenio je novinar ESPN-a Adrijan Vojnarovski, a ispod njegove objave krenula je lavina komentara, piše Sportal.

Postoji vjera da će se Bol vratiti na parket tokom sljedeće sezone, ali nije isključeno da se penzioniše, a da ne odigra više nijednu utakmicu.

U svojoj petogodišnjoj NBA karijeri, prosječno je bilježio 11,9 poena po utakmici i imao 6,2 asistencije.