Levandovski na korak od rušenja rekorda Gerda Milera: Bajern deklasirao Bohum FOTO

18.09.2021. | 18:00

Superubjedljiva pobjeda aktuelnog šampiona Njemačke i nastavak sjajnog niza poljskog golgetera.

Niko vjerovatno nije sumnjao da će Bajern na “Alijan Areni” upisati bodove protiv Bohuma već se samo postavljalo pitanje s koliko će golova u mreži ispratiti goste – sa čak sedam komada u mreži Manuela Rimana.

BAJERN – BOHUM 7:0 (4:0)

Robert Levandovski prošle sezone uspio je da obori rekord Gerda Milera po broju postignutih golova (41 pogodak), da bi u subotu stigao na korak od novog “rušenja” rekorda pokojnog njemačkog napadača kad su u pitanju postignuti pogoci na uzastopnim utakmicama.

 

Poljak je u današnjem petom kolu Bundeslige uspio da se u strijelce upiše i u 15. bundesligaškom meču, pa mu za stizanje legendarnog Milera nedostaje još jedan gol u narednom kolu na gostovanju Grojter Firtu.

Nevjerovatno je da je u svim takmičenjima postizao golove na 19 utakmica zaredom na kojima je čak 30 puta ubacio loptu u protivničke mreže, a ta serija započela je 15. februara.

Ipak, danas je bio tek peti igrač Bajerna koji je dao gol i to u drugom poluvremenu, s obzirom da je do odlaska na odmor tim Julijana Nagelsmana već riješio pitanje pobjednika.

Najprije je Liroj Sane u 17. minutu majstorski pogodio iz slobodnog udarca sa 25 metara, da bi devet minuta kasnije sjajno uposlio Jošuu Kimiha, koji je iz okreta pogodio mrežu – 2:0.

Već u 32. minutu Serž Gnabri je poslao loptu u sami ugao, a Bavarci su kompletirali “poker” nakjon što je vlastitu mrežu pogodio grčki defanzivac Vasilios Lambropulos.

Peti gol je bukvalno bio namještanje Poljaku od strane Gnabrija da s pola metra ćušne loptu u mrežu kako bi nastavio trku za rekordom, a za “šesticu” se postarao ponovo Kimih u 65. minutu.

Do kraja je Bajern stigao i do sedmog pogotka, a strijelac je bio rezervista Maksim Čupo – Moting desetak minuta prije kraja.

Napomenimo i to da je Bajern igrao u posebno dizajniranim dresovima – tzv. Oktoberfest garnituri, iako je  slavni festival morao biti otkazan zbog pandemije korona virusa.