Legendarni teniser nema dilemu: Moj šampion Đoković oboriće sve rekorde

24.03.2021. | 13:52

Indijski teniser Leander Paes i u 47 godini nema namjeru da prestane sa tenisom.

Veliki dubl šampion planira da igra na Rolan Garosu, Vimbldonu i Olimpijskim igrama, ali se nedavno osvrnuo i na trku za rekorde u svijetu tenisa.

Paes, koji je osvojio osam grend slem titula u dublu i još deset u miksu, veliki je poštovalac Novaka Đokovića za kog tvrdi da će oboriti još rekorda.

Đoković je 8. marta srušio rekord Rodžera Federera po broju nedjelja na prvom mjestu ATP liste, ali Paes vjeruje da je pred srpskim teniserom još dosta toga.

“Moj šampion Novak Đoković će srušiti sve rekorde. On će pokušati da spriječi Nadala da osvoji još jedan Rolan Garos, želi da osvoji svoj drugi trofej u Parizu”, smatra Paes.

Kada je riječ o ličnim planovima, fokusiraće se iskuljučivo na najveća takmičenja.

“Svjestan sam da idu Rolan Garos, Vimbldon i Olimpijske igre, na to ću se koncentrisati. Oduvijek sam bio patriota i vjerujem da samo najbolji trebaju da reprezentuju svoju zemlju. Krajem 2019. godine sam bio iscrpljen od svih tih putovanja i igranja na najvišem nivou. Zaključavanje mi je pomoglo da provedem kvalitetno vrijeme sa ocem, majkom i kćerkom, podmladio sam se”, kaže Paes.

Kaže da još nije rekao posljednju riječ kada se radi o dublu.

“Počeo sam žestoko da treniram, vratio sam se dijeti, skinuo šest kilograma za tri nedjelje. Polako se vraćam u ritam”, zaključio je Paes.