Čuveni Britanac osuo paljbu po “Gardijanu”: “Klikbejt” članak – mišljenje bez činjenica

12.06.2023. | 19:21

Većinski dio teniskog svijeta se grohotom smijao i u nevjerici vrtio glavom zbog autorskog teksta koji je novinar Ben Brambl objavio u “uglednom” britanskom listu “Gardijan” o tome da Novak Đoković nije najbolji teniser svih vremena. Zbog toga je reagovao i legendarni britanski teniser Greg Rusedski.

U tekstu pod naslovom “Novakova 23. Grend slem titula je rekord – ali nemojte molim vas da ga zovete GOAT-om”, autor je naveo da brojevi i statistika lažu da ne može neko samo na osnovu statistike da se proglasi za najboljeg svih vremena, a potom iznio i neke “dokaze” i “tvrdnje” koji bi vjerovatno i nekog teniskog laika nasmijali.

Čuveni Rusedski, svojevremeno igrao finale US opena, je između redova napisao da je to jedno mišljenje koje nije potkrepkljeno nikakvim činjenicama i poručio da Novak Đoković jeste GOAT (najbolji svih vremena).

“’Klikbejt’ članak. To je mišljenje bez činjenica. Ono što je Novak uradio bilo bi nadljudski u bilo kojoj eri tenisa. Osvojena 23 Gren slema i može još. Igrao u isto vrijeme kada Federer i Nadal. Novak je na putu ka kalendarskom Grend slemu ove godine sa svojih 36 godina. Neupitno. On je GOAT”, poručio je Rusedski na svom Tviteru.

Podsjećamo da isto mišljenje dijele brojni bivši i sadašnji teniseri i teniserke.