Laganica za Đokovića: Srpski teniser bez problema prošao prvu prepreku u Astani

05.10.2022. | 15:39

Novak Đoković je odlično započeo takmičenje na turniru Serije 500 u Astani gdje je bez ikakvih problema u prvom kolu savladao 81. igrača svijeta, Čileanca Kristijana Garina sa 6:1, 6:1.

Novaku je za trijumf bilo dovoljno svega 61 minuta čime je pokazao da je u zaista dobroj formi po osvajanju titule u Tel Avivu prošle nedjelje.

“Od početka do kraja bila je to sjajna igra. Na ovom turniru su drugačiji uslovi nego u Tel Avivu, prvi je meč, čekaš da vidiš kako ćeš da se privikneš, ali to sam uradio zaista sjajno. Jednostavno, koristio sam svaku priliku koja mi se ukazala”, rekao je Novak.

Na pitanje koliko je vremena potrebno igraču da se navikne na nove uslove, Novak je rekao:

“Zavisi. Mogu da govorim samo u svoje ime. Imao sam sreće da sam tokom čitave karijere uspijevao da se brzo priviknem na različite uslove. Mislim da mi je to pomoglo i danas, znao sam šta treba da radim. Osvojiti turnir i izgubiti u finalu ili polufinalu pravi veliku razliku, mentalno prije svega. Ušao sam u ovaj turnir motivisan, sa velikim samopouzdanjem i ubjeđenjem, sve mi je pomoglo da se vrlo brzo priviknem”, poručio je Đoković.

Njega u drugom kolu očekuje okršaj protiv Holanđanina Botika van de Zandšulpa. On je u ponedjeljak bio bolji od Kazahstanca Neibita Zukajeva, slavio je kao i Novak sa 6:1, 6:1.