Krvava utakmica u Meksiku: U tuči navijača najmanje dvoje poginulo

06.03.2022. | 11:28

Najmanje dvoje ljudi je poginulo, a 22 je povrijeđeno u tuči navijača protivničkih timova na fudbalskoj utakmici u centralnom dijelu Meksika, saopštile su vlasti.

Utakmica, koja se igrala na stadionu u gradu Keretaro, otkazana je nakon nešto više od jednog časa, kada su navijači počeli da napadaju jedni druge, izazivajući paniku među drugim posjetiocima, od kojih su mnogi pobjegli na teren.

Šokantne fotografije i video-snimci objavljeni na društvenim mrežama prikazuju grupu muškaraca kako vuku ljude preko betona izvan stadiona, udaraju ih i šutiraju i skidaju im odjeću. Drugi video-snimak prikazuje muškarca bez majice kojeg drugi navijači tuku i šibaju.

Guverner meksičke države Keretaro Maurisio Kuri osudio je nasilje na Stadionu “Koregidora” i naredio da se sprovede zakon sa svim posljedicama.

Utakmicu su igrali klubovi “Atlas”, koji brani titulu šampiona, i “Keretaro”. Aktuelni šampion vodio je 1-0 kada su počeli neredi, javio je “NJujork tajms”.

Prekidi utakmica u Meksiku česti su usljed obračuna navijača suparničkih timova tokom kojih gotovo uvijek ima povrijeđenih.

Oznake: Meksiko, Navijači, Tuča