Kraljevi ništa ne prepuštaju slučaju: Real Madrid tokom noći završio neočekivani transfer

20.01.2024. | 13:19

U Real Madridu se drže oprobanog recepta.

Kraljevi ništa ne prepuštaju slučaju i misle na budućnost. To su pokazali i u petak neočekivanom transferom. Preduhitrili su konkurente iz La Lige i tako osigurali usluge velikog talenta.

Angažovanjem Viniciusa Juniora i Rodryga još dok su bili maloljetni u Realu su pokazali koliko misle unaprijed te danas u svojim redovima imaju dva vrhunska igrače.

Slično su u Realu uradili u petak kada su u svoje redove dovele talentovanog Jeremyja de Leona, u pitanju je 19-godišnji krilni napadač koji nastupa za Castellon.

U Realu su postigli dogovor sa De Leonom da se priključi Realovoj Castilli na kraju sezone nakon što je talentovani fudbaler odbio ponude drugih klubova iz La Lige.

Tako je mladi fudbaler iz Porto Rica prihvatio da igra za omladinski tim Reala umjesto u seniorskom timu u nekom od drugih članova La Lige. To možda dovoljno govori o veličini Kraljeva.

Ugovor mladom igraču sa Castellona je isticao na kraju sezone, odbio je da potpiše novi te su u ovom klubu odlučili da ne izgube besplatno vrijednog igrača.

Zanimljivo da ovaj fudbaler koji je igrao u trećem rangu španskog fudbala nije imao prevelik učinak na 11 mečeva ove sezone. Uspio je upisati samo jednu asistenciju. Ipak u Realu su vidjeli nešto u njemu te su ga odlučili dovesti u svoje redove, sada je na njemu da pokaže da li zaslužuje prvi tim Los Blancosa ili ne.

Kraljevi već godinama nastavljaju praksu dovođenja mladih igrača, a posljednja buduća zvijezda koja je stigla je Arda Guler koji polako, ali sigurno počinje da pokazuje svoj talenat.

To je još niz super talentovanih fudbalera kao što su Camavinga, Tchouameni, te od ranije prisutni Vinicius i Rodrygo, a od nove sezone će im se priključiti i Endrick koji će steći pravo nastupa za seniore.

Nema sumnje da su Florentino Perez i saradnici obavili veliki posao. Sada je na mladim igračima da im se oduže na ukazano povjerenje, piše sportsport.ba.