Kontroverzni trener: Vilda postao novi selektor reprezentacije Maroka

13.10.2023. | 08:43

Nedavno otpušteni selektor Španije Horhe Vilda postao je novi selektor ženske fudbalske reprezentacije Maroka. Vilda je na neki način postao nacionalni heroj, pošto je sa klupe vodio reprezentaciju koja se okitila titulom svjetskog šampiona, međutim to je samo površan utisak.

Posljednjih godinu dana reprezentativke Španije otvoreno su se požalile na selektora. Međutim, Vilda nije ostao bez selektorskog mjesta, već ih je vodio na Svjetskom prvenstvu, na kojem je napravljen epski uspjeh.

Moguće da mu je upravo taj uspjeh i bio presudan da ostane bez funkcije. Jer ta velika pobjeda bila je povod da predsjednik Fudbalskog saveza Španije Luis Rubijaljes napravi skandal epskih razmjera pa da dođe do traženih promjena. Jer sam Vilda je napravio grešku u koracima. Prvo je podržao Rubijaljesa u optužbama da je Dženifer Eroso lažov, da bi potom kada je već bilo jasno da učestvuje u branjenju neodbranjivog, pokušao da se distancira od denunciranog predsjednika. Ipak, nije uspio time da sačuva svoje mjesto.

Ali nije ni dugo proveo na birou. Jer zaposlio ga je Fudbalski savez Maroka da bude selektor ženske reprezentacije. Koja baš u posljednje dvije godine postiže najbolje rezultate u istoriji, jer se na prvom učešću na Svjetskom prvenstvu plasirala u osminu finala, a godinu ranije je prvi put igrala finale Kupa afričkih nacija.

Oznake: Maroko, Trener