Kontroverzna tema: Đoković progovorio o klađenju u tenisu i učešću igrača u tome

21.09.2023. | 13:22
Novak Đoković je već decenijama jedan od najboljih tenisera planete i njegova riječ ima posebnu težinu.

Ljudi mogu da ga vole, mogu i da ga mrze, ali je Nole definitvno neko ko je promijenio svijet ovog sporta. Sada je Srbin riješio da progovorio i o jednoj tabu temi klađenju u tenisu.

– Klađenje je zvanično. To se dešava i kladionice zarađuju stotine miliona dolara, možda i milijarde od tenisa. Dakle, tu je ogromna vrijednost. A onda mnoge zainteresovane strane u teniskom ekosistemu takođe imaju koristi od toga kroz taj dogovor o podacima. Ali igrači dobijaju kraći kraj štapa, bukvalno mrvice ili ništa – počeo je priču Novak Đoković.

Zatim je, u jednom dahu, nastavio:

– Biti u savjetu igrača ATP, znate, skoro deceniju, kad god bismo se pozabavili ovom temom, ono što bi normalno isplivalo u diskusiju je integritet, zar ne? Kao, moramo se boriti da osiguramo da naš sport ostane čist – rekao je Novak, pa dodao:

– Moramo da budemo sigurni da igrači ne varaju i da se ne klade, da ne kompromituju turnire i slično. Naravno, podržavam to, ali postoji neka vrsta psihološke igre, usredsredite se na to i nemojte zapravo govoriti o glavnom pitanju kog mi igrači treba da budemo svjesni – završio je najbolji teniser svijeta, prenosi Kurir.