Klub iz Londona ne odustaje: Hoće li Vlahović u Čelzi?

17.06.2023. | 12:39

Fudbaler Čelsija Ćezare Kasadej mogao bi da bude uključen u transfer Dušana Vlahovića u Јuventus.

Sportski direktor tima iz Torina Đovani Mana bio je u Londonu gdje je obavio inicijalne razgovore oko dostupnosti mladog igrača.

Kasadej je nedavno predvodio “azure” do drugog mjesta na Svjetskom prvenstvu za igrače do 20 godina. Uprkos porazu od Urugvaja u finalu, proglašen je za najboljeg igrača turnira i ujedno je bio najbolji strijelac sa sedam golova.

Igrač koji je prve fudbalske korake pravio u omladinskom pogonu Ćezene je u englesku prestonicu stigao iz Intera za 15 miliona evra, a drugi dio sezone je proveo u Redingu gdje je na 15 utakmica u Čempionšipu postigao jedan gol.

Njemu je 20 godina i pridružio se spisku igrača koje Čelsi nudi Јuventusu uz još oko 50 miliona evra za srpskog napadača. Čelnici “Stare dame” će pored novčanog obeštećenja moći da izaberu i barem jednog igrača, a u izboru su, pored Kasadeja, Romelu Lukaku, Kalidu Kulibali, Kristijan Pulišić, Ruben Loftus Čik i Trevo Šaloba.

Vlahović je ove sezone postigao svega 10 golova u Seriji A, ali bi italijanski klub najradije da povrati u cjelosti svoju investiciju koja je iznosila nešto preko 81 milion evra kada je na zimu 2022. godine stigao iz Fiorentine.