Kazna smanjena nakon žalbe: Velika Simona Halep može da se vrati tenisu

05.03.2024. | 19:17

Nekada najbolja teniserka svijeta i dvostruka grend slem šampionka Simona Halep (32) može se vratiti na teren.

Slavnoj Rumunki je nakon žalbe koju je uložila pred Sudom za sportsku arbitražu u Lozani, a nakon što joj je izrečena četvorogodišnja suspenzija zbog dopinga, kazna je smanjena na devet mjeseci.

Taj period je istekao i Halep može odmah da se vrati takmičenjima. Simona je cijeli vrijeme negirala krivicu i najavljivala da će istina izaći na vidjelo. Ona je bila pozitivna na roksadustat, lijek protiv anemije koji stimuliše proizvodnju crvenih krvnih zrnaca nakon US Opena 2022. godine i odmah je suspendovana.

U maju sljedeće godine stigla je nova optužba u vezi sa neregularnostima u njenon sportskom biološkom pasošu, prenosi Sport Klub. Krajem 2023. izrečena joj je suspenzija na četiri godine, ali je Halep odmah uložila žalbu CAS a uz to i tužbu protiv kompanije koju krivi za to što se nedozvoljena supstanca našla u njenom organizmu.

CAS je predložio smanjenje suspenzije na devet mjeseci, a taj period je istekao tako da Halep može da kaže da je sada ova situacija iza nje i ponovo se okrene tenisu.