Kamerun slavio protiv Brazila: Nedovoljno za osminu finala SP

02.12.2022. | 22:19

Fudbalska reprezentacija Kameruna je u trećem kolu grupne faze savladala Brazil sa 1:0 pogotkom Vinsenta Abubakara u sudijskoj nadoknadi.

Ipak, pobjeda nad Brazilcima afričkoj selekciji nije donijela plasman u osminu finala, pošto je Švajcarska savladala Srbiju sa 3:2 i tako došla do šestog boda.

Čovjek odluke za Kamerun u remiju protiv Srbije (3:3), Vinsent Abubakar, je i na ovom meču pokazao koliko je bitan za svoju reprezentaciju, tako što je u trećem minutu nadoknade fantastično reagovao posle jednog centaršuta sa desnog boka i zatresao mrežu Brazila za veliki trijumf.

Ipak, nakon gola je napravio i veliku glupost… Naime, on je imao žuti karton od ranije, ali je u proslavi gola skinuo dres i tako zaradio drugi žuti karton, pa samim tim i isključenje.

Tokom čitavog meča Brazil je napadao i stvarao šanse, ali je golman afričke selekcije Devis Epasi briljirao i održavao svoj tim u igri, što je na kraju ispalo veoma važno za Kamerunce.

Dakle u narednu rundu prolaze Brazil sa prvog i Švajcarska, sa drugog mjesta. Kamerun je sa četiri boda završio kao treći, dok je najgore plasirana bila Srbija sa samo jednim osvojenim bodom.

 

 

 

 

 

Oznake: Brazil, Kamerun, Katar