Kakvu je poruku htio poslati? Vlahović otvoreno o proslavi gola

03.12.2022. | 14:07

U fudbalskom timu Srbije svi su svjesni da je napravljen loš rezultat, niko ne bježi od odgvornosti, a ako bude pravde i pravičnosti i navijači će saznati razloge za katastrofalan učinak jedne od najperspektivnijih generacija koje je ova zemlja imala (što se skoro pa nikada nije desilo).

Poslije posljednje utakmice na Mundijalu u Kataru i poraza od Švajcarske (3:2) niko nije bježao od kamera i novinara.

Na meč, svoj gol, proslavu istog, ali i na izmjenu osvrnuo se i Dušan Vlahović, napadač Srbije koji je protiv Švajcarske debitovao na Svjetskom prvenstvu.

“Odluka selektora je bila da moram da izađem, pa nema tu šta da se priča. Ja se osjećam okej, ali nisam igrao dugo i vjerovatno sam zbog toga bio izmijenjen. Na poluvremenu me je selektor pitao kako se osjećam”, prvo je rekao napadač Juventusa.

Poslije utakmice sportisti uvijek čestitaju na pobjedi kome treba i priznaju poraz. Tako je ovog puta učinio i Vlahović:

“Moj prvi gol na SP i to gol koji nam donosi prednost od 2:1. U takvim trenucima i ako nisi dobro sve te prođe. Ne znam stvarno šta bih rekao na kraju. Bilo je turbulentno ovo prvenstvo, generalno, ali za našu reprezentaciju i nije mnogo. Igrali smo protiv Brazila u prvom meču, najboljeg tima na svijetu. U drugom smo mogli da budemo bolji. U trećem nas je samo pobjeda vodila dalje, znali smo da ako su Švajcarci bolji proći će oni i tako se desilo. Moramo da čestitamo i budemo veliki u porazu. Ovo je SP nema tu sad šta da se kaže. Mi ne bežimo od odgovornosti. Tako je kako je, bolja ekipa je pobedila i nema šta da se lažemo”.

Upitan je Vlahović i da li je tokom proslave svog gola nekome htio da pošalje poruku?

“Proslava gola je bila spontana, nije se odnosila ni na koga”, rekao je napadač Srbije.

Foto: AP Photo/Martin Meissner/Tanjug