Kakvu će ekipu Borac imati naredne sezone: Čak sedmorici igrača ističu ugovori

29.05.2021. | 12:27

Fudbalski klub Borac je, pobjedom na Gradskom stadionu nad Tuzla sitijem (2:0), kolo prije kraja m:tel Premijer lige BiH obezbijedio osvajanje titule, druge u istoriji kluba, a prve nakon 2011. godine.

U srijedu je propuštena prilika da se osvoji prva dupla kruna, a sezona će biti zaključena sutra, kada će crveno-plavi gostovati u Tuzli ekipi Slobode.

Nakon tog meča, uslijediće kratkotrajni odmor – do 10. juna, za kada je zakazan prozivka za početak priprema za narednu sezonu, dok će pet dana kasnije klub iz Platonove ulice saznati ime prvog rivala u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Za borbu na evropskoj sceni, trener Marko Maksimović naveo je da je Borcu potrebno “bar šest pojačanja u rangu Stojana Vranješa, Gorana Zakarića i Dine Ćorića”.

Sa druge strane, malo je veći broj igrača kojima na kraju sezone ističe ugovor sa Borcem – takvih je sedam u Platonovoj ulici.

Ugovornu obavezu sa Borcem do 30. juna imaju Aleksandar Subić, Miloš Borovčanin i Boban Georgiev.

Petnaest dana kraće ugovori traju Marku Brtanu, Dejanu Melegu i Elvisu Mehanoviću, dok posljednjeg dana maja ugovor ističe grčkom internacionalcu Panajotisu Moraitisu, piše Mondo.ba.

Klub je, za sada, ugovor produžio samo sa trenerom Markom Maksimovićem.