Kad Sampras laska Novaku: Imaš moje poštovanje jer si šest puta godinu završio kao najbolji

09.11.2020. | 19:30

Uoči ATP finala, Novak Đoković, Pit Sampras i Tim Henman proćaskali su na zvaničnom nalogu ATP-a.

Preko video poziva, teniske legende su se dobro zabavile, a posebno je ovo bilo zanimljivo jer je dobro poznato da je Sampras bio Novaku jedan od najvećih teniskih uzora.

Još jednom je Novak imao priliku da uživa u pohvalama svog idola, koji je posebno istakao ritern i brzinu kao ubojite adute.

“Ne bih imao dilemu da mijenjam svoju brzinu i ritern za tvoju brzinu servisa i volej. Uzeo bih to, volio bih da osjetim taj ‘mečap’”.

Henman se uključio rekavši da bi to bila dobra razmjena Pita i Novaka, a onda je postavio pitanje Novaku kada je prvi put postao svjestan ATP finala.

On je tada napomenuo da je upravo jedno Pitovo finale njemu stavilo do znanja da se ovaj turnir igra, što je opet laskalo Samprasu.

“On je moj idol, ne mogu da kažem da ga kopiram, imamo potpuno drugačiji stil, ali volim njegov način borbe sa pritiskom, igrao je najbolje kad mi je to bilo najpotrebnije, prvi servis je uvijek umio da izvuče u tim trenucima, znao je da čuva nerve”, govorio je Novak, dok u pozadini Sampras nije mogao da sakrije smijeh.

Sampras je odao počast Novaku na trajanju.

“Imaš moje poštovanje jer si šest puta godinu završio kao najbolji na svijetu. Kao što znaš, veoma je teško. Lakše je doći, teško je ostati na tom mjestu”,  naveo je Sampras, a Đoković mu odao priznanje što je šest sezona zaredom završavao kao najbolji.

“Ogromno ostvarenje i količina posvećenosti koja neophodna u vašem životu, kao i čitava organizacija ne samo na terenu, nego i van njega, zaista je nevjerovatna. Razumijem kada Pit kaže da nije spavao dobro, nije jeo dobro, imao neobičan osjećaj u stomaku… Šest sezona to uraditi zaredom, stvarno ne znam kako si to uspio. Čestitke na tom neverovatnom podvigu”, zaključio je Đoković.

Inače, Rodžer Federer je šest puta osvajao ATP finale, Novak, Lendl i Sampras imaju po pet titula.