Jokićev 25. tripl-dabl u sezoni, Denver ubjedljiv protiv Atlante

07.04.2024. | 07:55

Košarkaši Denver nagetsa ubjedljivo su savladali na svom parketu ekipu Atlante hoks 142:110. Nikola Jokić upisao je 25. tripl-dabl u sezoni. Bogdan Bogdanović je postigao 18 poena za gostujući tim.

Denver je trijumfom nad Atlantom dospeo do prvog mesta Zapadne konferencije, s tim što Nagetsi imaju utakmicu više od drugoplasirane Minesote.

Košarkaši Atlante su uspjeli samo u prvom poluvremenu da pariraju napadački raspoloženim igračima Denvera.

Do novog trijumfa ekipu Nagetsa poenterski je predvodio Kentavijus Koldvel-Poup sa 24 poena, dok je jedan od najboljih igrača u NBA ligi, Nikola Jokić upisao 25. tripl-dabl učinak u sezoni sa 19 poena, 14 skokova i 11 asistencija. Jokić je na utakmici bio u centru pažnje zbog odličnih proigravanja saigrača.

Majkl Porter je pomogao Nagetsima da dođu do rutinskog trijumfa sa 20, Redži Džekson sa 18, a Džamal Mari sa 16 poena. U timu Denvera nije bilo povrijeđenog Erona Gordona.

Svi igrači Denvera koji su izašli na parket su upisali poene, Denadre Džordan je duel pratio sa klupe.

U poraženom timu najefikasniji je bio Klint Kapela, postigao je 19 poena. Kapiten srpske reprezentacije Bogdan Bogdanović meč je okončao sa 18 poena, a ubeležio je i po dva skoka i asistencije. Deandre Hanter je imao isti broj poena kao i Bogdanović, dok je Džejlen Džonson imao poen manje.

Atlanta bez obzira na poraz čvrsto drži 10. mesto na tabeli Istočne konferencije koje vodi u narednu fazu NBA lige. Denver će morati da sačeka sutrašnji duel Minesote protiv Lejkersa u Los Anđelesu za konačni rasplet na tabeli posle 78 odigranih utakmica u prvenstvu.

U narednom kolu Denver će igrati protiv Jute, a Atlanta će dočekati Majami hit. Denver će imati zahtevan posao u nameri da bude prvi na tabeli Zapadne konferencije kako bi imao prednost domaćeg terena do kraja plej-ofa na Zapadu.

Nagetsi će u posljednjoj sedmici osnovnog dijela NBA lige imati teške utakmice, posle gostovanja kod Jute očekuje ih Minesota, San Antonio i Memfis.

Rezultati utakmica NBA lige:

  • Bruklin – Detroit 113:103
  • Memfis – Filadelfija 96:116
  • Denver – Atlanta 142:110