Jednim potpisom zaradio bogastvo: Novak Đoković potpisao novi ugovor s “krokodilom”

24.08.2021. | 11:46

Novak Đoković i kompanija Lakost produžili su ugovor o sponzorstvu na još četiri godine, pa će tako najbolji teniser svijeta nositi “krokodila” bar do 2025. godine.

Đokoviću je ugovor sa Lakostom jedan od najvećih koje je potpisao, pošto je njihova saradnja počela 2017. godine, kada je potpisan ugovor na pet godina, po kojem je Novak godišnje zarađivao 9,4 miliona evra.

“Partneri od 2017. godine, Lakost i Novak Đoković su ponosni da objave da se njihova saradnja nastavlja do 2025. godine. Izuzetan sportista i svjetski reket broj jedan, koji dijeli zajedničke vrijednosti sa francuskim krokodilom: odanost, posvećenost i eleganciju”, navodi se u saopštenju kompanije Lakost.

Detalji ugovora nisu saopšteni, ali nema sumnje da će Novak zaraditi više desetina miliona dolara i da ugovor sigurno ne može da bude manji od cifre koja je bila u prvom ugovoru, pošto je sada Đoković osvajač rekordnih 20 Grend slem trofeja, koliko imaju Federer i Nadal, rekorder je po broju nedjelja provedenih na prvom mestu i po broju osvojenih Mastersa. Glavni je kandidat da osvoji US Open i tako osvoji kalendarski Grend slem, što nikome nije pošlo za rukom još od Roda Lejvera  1969. godine.

Za ovako nešto, vrijedi platiti i preko 10 miliona evra godišnje, pa i ne čudi što je saradnja Lakosta i Đokovića produžena na obostrano zadovoljstvo.