Jedna od najbitnijih utakmica do sada: Partizan dočekuje Baskoniju

18.03.2024. | 21:46

Pred košarkašima Partizana je posljednje duplo kolo Evrolige u takmičarskoj sezoni 2023-24.

U utorak će crno bijeli od 20.30 časova dočekati Baskoniju u Štark areni. U prvom ovosezonskom odmjeravanju snaga, crno-bijeli su 3. novembra u Vitoriji izgubili nakon neizvjesne završnice rezultatom 84:83.

“Sad smo u situaciji da naredne tri utakmice igramo kod nas u Areni, to je dobra stvar. Znamo koliko su važne, još imamo šanse da budemo u tih, top deset, tako da ćemo probati da se u odnosu na ono što nam je iskustvo iz prve utakmice pripremimo. Znamo da je to tim koji izvanredno šutira za tri poena, osim jednog jedinog igrača na poziciji pet, svi ostali su sposobni da šutiraju za tri poena, a da ne pričam sad o Hauardu, koji je na primer, jednu utakmicu protiv Barselone, šutirao 22 puta za tri poena. Njihov prosek je preko 30 šuteva za tri. Ključ utakmice je sigurno u tome da ne ubacuju te šuteve u velikom procentu i da sprečimo ofanzivni skok, pre svega njihovih visokoh igrala koji su izuzetno agresivni”, naglasio je trener Partizana, Željko Obradović.

Zamjenik kapitena crno-bijeli Danilo Anđušić utakmicu je okarakterisao kao jednu od najvažnijih.

“Očekuje nas sutra verovatno i najvažnija utakmica sezone. Ekipa koja u Evroligi igra jako dobru košarku, zauzimaju visoku poziciju, tri mesta su ispred nas. Znamo koliko bi nam značila ta pobeda. Jako su dobra ekipa sa dobrim pojedincima. Hauard, koji u poslednje vreme igra sjajnu košarku, jedan je od igrača kojeg treba zaustaviti sutra da bismo stigli do pobede. Moramo da budemo na maksimalnom nivou ako želimo do trijumfa”, istakao je Anđušić, prenose “Nezavisne”.