Jasno kao dan: Novak je neprikosnoveni vladar tenisa, evo i dokaza

Tokom pauze u svijetu tenisa, makar onog najkvalitetnijeg, izvlače se različite statistike vezane priču o trci za najboljeg svih vremena.

U njoj su Rodžer Federer, Rafael Nadal i Novak Đoković kao trio fantastiko koji su svi osvojili po 20 Gren slem titula u karijeri. I dok traje većanje oko toga ko je najbolji svih vremena, mnogi su mišljenja da je drugi kriterijum broj nedjelja na vrhu svjetske ATP liste.

Po tom parametru Đoković prednjači i iz nedjelje u nedjelju povećava razliku. Međutim, strani mediji izvukli su podatak po kome su uporedili ovu trojicu tenisara u 34. godini, koliko sada ima Đoković, najmlađi među njima.

Fascinantno djeluje podatak da je Srbin vladao svjetskim tenisom i kada je Federer imao toliko godina (2015. godine), a to je bio period kada je Đoković kompletirao sva četiri slema, samo ne u kalendarskoj godini, nego od Vimbldona do Rolan Garosa. Isto je bilo i prošle sezone kada je Nadal imao 34 leta, jer je Novak osvojio Australiju i igrao finale u Parizu, dok je Nadal imao titulu na Rolan Garosu, a najveći trofej osvojio je još Dominik Tim. Dakle, sudeći po tome da je vladao i 2015. i 2021. godine, Novak Đoković ipak prednjači u GOAT trci, prenio je B92.

Do osvajanja 21. Gren slema.

Ostavite komentar: