Jasan cilj Đokovića u finišu sezone: Želim godinu da završim kao broj jedan na listi

15.10.2020. | 21:08

Novak Đoković ima ozbiljan plan za kraj sezone – da osvoji što više poena i da tenisku godinu završi po šesti put kao najbolji teniser svijeta.

Đoković, koji je proteklih dana bio u posjeti Visokom i Arheološkom parku Ravne 2, rekao je da planira da odigra samo još dva turnira do kraja sezone.

U pitanju su “Erste Bank open” u Beču, posljednje nedjelje ovog mjeseca i na kraju ATP Tur finale u Londonu. To znači da je riješio da ne igra na Mastersu u Bersiju, koji je osvojio prošle godine.

“Igraću u Beču što nije bilo u mom prvobitnom planu. Nisam igrao u Beču skoro 15 godina, srećan sam što imam priliku da ponovo odem tamo”, izjavio je Đoković za AFP.

Novak je potvrdio da je veoma zadovoljan svim što je postigao do ovog trenutka u 2020.

“Ova sezona, koja je bila sa dosta prekida, pomalo čudna i različita u odnosu na ranije, donijela mi je istovremeno mnogo uspjeha i veoma sam zadovoljan igrom, poenima, prvim mjestom. Nadam se da ću kroz mjesec i po dana, biti i dalje prvi i da ću sezonu završiti kao broj jedan. To mi je profesionalni cilj, radiću na tome. Najviše zavisi od mene”, rekao je Novak.

Novak ima prednost od 1.890 poena u odnosu na Nadala na ATP listi. Španac ga je nedavno pobijedio u finalu Rolan Garosa i Đoković kaže da ga je sve što se dešavalo posljednjih mjeseci prilično umorilo.

“Odigrao sam mnogo mečeva i gemova u posljednja dva i po mjeseca. Nisam mogao da izlazim iz balona zbog restrikcija i pravila, tako da me je to iscrpilo na mentalnom nivou. Ovo mi je posljednji od tri dana boravka ovdje i već osjećam da sam se oporavio i regenerisao”, zaključio je Đoković.