Ivanišević: Za Novaka bi bilo bolje da bude smijenjen

25.06.2020. | 11:48

Goran Ivanišević, trener Novaka Đokovića, rekao je da bi volio da najbolji teniser svijeta više ne troši energiju kao predsjednik ATP Savjeta igrača i da bi za njega bilo bolje da bude smijenjen.

Novak je prije dva dana bio pozitivan na testu na virusa korona i poslije toga, uslijedila je lavina napada na njega, posebno u stranim medijima.

Goran je stao u odbranu Novaka, doduše, rekao je da mu neke stvari zaista nisu bile potrebne.

– Mogu da prihvatim da nam to nije trebalo, ali tu svako snosi odgovornost za sebe. Niko nikoga nije prisiljavao da dođe u taj klub, niti ga je tjerao da pleše ili da skida majicu. Opet, kako bilo ko može da kaže da je tu krenula zaraza? Marko Paniki, Novakov kondicioni trener, nije bio uopšte na toj zabavi. Јa sam s njim u Beogradu bio svaki dan, gotovo dvije nedjelje, a on je bio pozitivan na testu, dok sam ja bio dva puta negativan! Može li neko to da mi objasni? Ili to što je Miljan Amanović, Novakov fizioterapeut, tretirao lakat Dimitrova u Zadru, ne samo jednom, ali njegov test je negativan – kaže Ivanišević za Sportske novosti.

U cijelu priču umiješala se i trenutna situacija sa virusom korona u Hrvatskoj.

– Znam da je Zadar atraktivan za mnoge zato što su u njemu pozitivni postali oni najpoznatiji, sada bi svi htjeli da uberu neki poen. To tako ide i nema veze što je zaraženih manje nego u nekim drugim gradovima u Hrvatskoj – poručio je bivši broj dva svjetskog tenisa.

Ivanišević, koji sa Novakom sarađuje od Vimbldona 2019. godine, kaže da bi za prvog igrača sveta bilo bolje kada više ne bi bio na mestu predsednika ATP Savjeta igrača.

– Ovo je samo moje mišljenje, iskreno, volio bih da ga smijene. Od momenta kada je postao predsjednik, šta god uradi, ništa ne valja. Napada ga ko stigne i kako stigne, on se u tome troši, jer pokušava da napravi da bude dobro svima – zaključio je Ivanišević, prenosi RTRS.