Islamisti prijete: Opasnost od novih terorističkih napada pred mečeve Lige šampiona

09.04.2024. | 08:30

Ovog utorka igraju se prvi mečevi četvrtfinala Lige šampiona, a sastaju se Arsenal i Bajern, kao i Real Madrid i Mančester Siti.

Ipak, pred ove duele stanje pripravnosti je podignuto na maksimum, ne zbog navijača, već prijetnji.

Naime, kako prenose mediji u Španiji, ISIS-a je navodno najavio napade na stadionima na kojima će se odigrati četvrtfinalne utakmice elitnog evropskog takmičenja.

Kako navodi Marka, organizacija Al Azaim je objavila grafiku na kojoj se nalaze četiri ugrožena stadiona: Emirati, Park Prinčeva, Metropolitano i Santjago Bernabeu, međutim španski list istovremeno ističe i da nema razloga za paniku. Španski list navodi da za sada, nije ništa izmijenjeno, osim što je i Ministarstvo unutrašnjih poslova Španije pred ovaj duel podiglo mjere bezbjednosti jer je meč označen kao duel “visokog rizika”.

– Treba se prisjetiti da je finalna utakmica između Reala Madrida i Juventusa u Kardifu odigrana sa zatvorenim krovom stadiona Milenium u velškom gradu. Tom prilikom, postojali su sigurnosni razlozi zbog kojih je UEFA odlučila izolovati stadion zbog mogućnosti dolaska dronova koji bi ugrozili proslavu utakmice – piše pomenuti list.

Ovog utorka biće poznato više detalja, a pa ostaje da se vidi da li će biti uvedene i nove mjere. Ono što je zanimljivo, pažnju bezbjednosnim pitanjima pred meče četvrtfinala posvetili su samo mediji u Španiji dok je u Engleskoj i Njemačkoj bilo kakva reakcija izostala, piše Telegraf.

Da podsjetimo, u srijedu se sastaju Atletiko Madrid i Borusija Dortmund, kao i PSŽ i Barselona.