Kreće rasplet: Nakon nešto duže pauze se nastavlja Liga šampiona

09.04.2024. | 07:23

Nakon nešto duže pauze u utorak i srijedu se nastavlja Liga šampiona u fudbalu.

Kreće rasplet jer su na rasporedu prve četvrtfinale utakmice, a večeras nas očekuju dva spektakla. Najtrofejniji evropski klub Real Madrid dočekuje aktuelnog šampiona Evrope Mančester Siti, dok zahuktalom Arsenalu na “Emiratima“ stiže posrnuli Bajern, prenose Nezavisne.

Veliki okršaj na “Santigao Bernabeu“ je po mnogima finale prije finala. Real je pred titulom u Španiji, tako da su sve snage usmjerili ka svom omiljenom takmičenju koje su osvajali čak 14. puta. S druge starne, Siti vodi grčevitu borbu sa Arsenalom i Liverpulom u Engleskoj, ali svakako ne odustaje od Lige šampiona koju su prošle godine osvojili prvi put u istoriji.

Biće ovo ujedno ujedno repriza polufinala Lige šampiona iz posljednje dvije sezone. “Kraljevi“ su prije dvije godine u dva spektakularna meča slavili ukupnim rezultatom 6:5 (3:4, 3:1), a prošle godine su im se revanširali “građani“  takođe poslije spektakularnog dvomeča (1:1, 4:0). Istina sada se sastaju u četvrtfinalu koje bi po svemu viđenom do sada takođe trebalo biti za pamćenje.

Arsenal dugo nije igrao ovako važan duel u Ligi šampiona, Trenutno mu cvjetaju ruže, lideri su u Premijeršipu, ali definitvno žele da sjajne igre potvrde i protiv Bajerna. Trenutno stanje je takvo da su “Topdžije“ veliki favorit, obzirom u kakvoj se formi nalaze Bavarci koji će nakon višegodišnje dominacije u Bundesligi tron prepustiti Bajer Leverkuzenu. Ipak, ono što svi trebaju imati na umu jeste da se Bajern nikada ne treba podcijeniti. Bavarski div često zna biti najopasniji kada je najranjiviji. Ova dva rivala su se posljednji put u eliti susreli prije sedam godina, a tada je u osmini finala Bajern ponizio Arsenal. U oba meča je bilo po 5:1.

Oba večerašnja susretu počinju u 21 čas. Upravo će pobjednici ovih utakmica ukrstiti snage u polufinalu. Dan kasnije su na rasporedu preostala dva četvrtfinala u kojem se sastaju: PSŽ – Barselona i Borusija Dortmund – Atletiko Madrid. Finale Lige šampiona zakazano je za 1. juni na stadionu „Vembli“ u Londonu.