Igračima se svidio, ali ipak nije prošao! ATP odbio prijedlog Novaka Đokovića

11.03.2021. | 20:48

ATP je odbio prijedlog Novaka Đokovića da svi turniri budu održani u jednom mjestu kako bi se smanjila putovanja igrača, ali i suzbio virus u “balonu”.

Đokovića ideja svidjela se igračima kao što su Aleksander Zverev, Danil Medvedev i Rafael Nadal, ali ne i prvom čovjeku ATP-a Andrei Gaudenciju.

“Prednost je što se smanjuju putovanja, ali ne i finansijski problemi. Morate da uložite ogromnu količinu novca da biste napravili efikasan ‘balon’. To je NBA koštalo 180 miliona dolara, što se opravdava time da zarađuju sa novcem od prava, ali je u tenisu sve to drugačije”, rekao je Gaudenci a prenosi B92.

On je objasnio da su sponzori svakog turnira lokalni, pa ako im se promijeni lokacija izgubiće se dio sponzorstva.

“Moralo bi da se pregovara o televizijskim pravima kada se mečevi prenose u drugim vremenskim zonama. Nemoguće je sve odraditi to na jednom mjestu. Ono što se može učiniti su djelimični i specifični uslovi, kao što su bili u Sinsinatiju i Njujorku”, kaže.

Gaudenci je umjereno optimističan u pogledu povratka navijača na tribine.

“Sve zavisi od stope vakcinacije, ali u smislu zdravstvene sigurnosti i finansijske solventnosti, neće doći pre 2022. Pokazali smo da smo elastičan sport i optimističan sam u pogledu budućnosti”, završio je.