I Džumhur pružio podršku Đokoviću

24.06.2020. | 13:03

Teniser Damir Džumhur rekao je da žali što je Adria Tour završio prekidom zbog pojave koronavirusa među igračima, a pored podrške koju je poslao Novaku Đokoviću rekao je da će trenutno prvi reket svijeta sigurno doći u Sarajevo, kada se stvore uslovi za to.

Džumhur je rekao da može potvrditi riječi Đokovića kako je sve radio iz srca i s čistim namjerama, kao i da je imao želju pomoći svim teniserima.

“Svi smo saznali vijest da je Novak Đoković pozitivan na koronavirus. Ovom prilikom mu želim brz oporavak i mogu samo potvrditi njegove riječi kako je sve radio čistog srca i sa željom da pomogne svim teniserima. Znam koliko se Nole bori za sve tenisere svijeta i zaista mi je žao što se jedna lijepa priča završila na ovaj način. Također, svjestan sam da će ovo utjecati i na naš meč, ali to ne znači da Nole u budućnosti neće posjetiti moj grad”, rekao je Džumhur i dodao:

“Znam da ima veliku želju da dođe u Sarajevo, a to će se prije ili kasnije desiti. Najbitnije je da on prvo ozdravi i da sve prođe u najboljem redu, a želim brz oporavak svim drugim igračima koji su zaraženi”, poručio je na kraju najbolji bh. teniser.

Podsjećamo, zbog pojave koronavirusa među igračima koji su igrali Adria Tour, Džumhur koji nije putovao u Zadar također se testirao na koronavirus i njegov test je, srećom, negativan.

 

Izvor:(Klix.ba)