Hrvat se poklonio Đokoviću, pa objasnio zašto cijeni njegov uspjeh: Pred meč karijere ima tremu kao nikad prije

03.09.2023. | 07:42

Hrvat je čudo US Opena, a sada izlazi na megdan Đokoviću.

Hrvatski teniser Borna Gojo igra tenis života na ovogodišnjem US Openu, lako je stigao do osmine finala i naredni rival biće mu Novak Đoković.

Gojo i Đoković nikada ranije nisu igrali, a Hrvat je obezbijedio sebi skok na najmanje 76. mjesto ATP liste poslije US Opena.

„Novak je veliki favorit. Imam ja tremu, ali svi oni mene treba da dobiju, svi su favoriti protiv mene. Očekujem ekstremno težak meč i veliki izazov za mene, nešto novo u mojoj karijeri. Druga sedmica grend slema prvi put, naravno da se veselim i nadam se da ću pokazati dobar tenis“, kaže 25-godišnji Gojo.

Objasnio je Borna i zašto se divi Đokoviću na svemu što je uspio u karijeri.

„Divim se Novaku, imam definitivno nevjerovatan respekt prema njemu i tome što je sve ostvario. On je najbolji čovjek koji je ikad igrao ovaj sport, a to govori dovoljno. Pogotovo kada tako uspije neko ko dolazi iz zemlje kao Srbija, Hrvatska, BiH… Mi nemamo ništa, nismo Australijanci, Amerikanci, Francuzi, koji imaju velike teniske federacije i dobijaju mnogo pozivnica za najbolje turnire. Zato posebno cijenim Novakov uspjeh, on je najbolji ikad, u to nema sumnje. Treba da se pripremim za Novaka najbolje što se može, i da mislim na svoju igru“.

Nikada prije Gojo nije igrao na stadionu kakav je „Artur Eš“.

„Nadam se uzbudljivoj atmosferi, zašto ne. Doživeti tako velike stadione je nešto za šta igraš i zašto si se i počeo baviti tim sportom. Veselim se tome. Sigurno će biti navijača s obe strane. Imam nekoliko prijatelja koji rade tu, došli su mi i sestra i otac. Došli su mi i neke kolege i trener sa faksa“, zaključuje Gojo.

Hrvat je izgubio samo set u kvalifikacijama, a na US Openu je redom pobeđivao Delijena, Mekdonalda i Veselog. U poslednjem meču protiv Čeha imao je čak 78% ubačenog prvog servisa i samo pet poena izgubljenih na prvom servisu, što je jasan pokazatelj koje mu je najveće oružje.