Hladan tuš za Argentinu: Saudijska Arabija šokirala Mesija i ekipu VIDEO

22.11.2022. | 13:13

Prvo veliko iznenađenje stiglo je trećeg dana Svjetskog prvenstva u Kataru.

Saudijska Arabija šokantno je savladala Argentinu sa 2:1 i to nakon preokreta.

Argentina je u prvom dijelu bila i te kako bolji tim, a do prednosti je došla već u 10. minutu. Strijelac je bio Lionel Mesi sa bijele tačke.

Nastavila je Argentina da dominira i u nastavku prvog poluvremena.

U 22. minutu Mesi ponovo trese mrežu, ali se gol poništava zbog ofsajda.

Pet minuta kasnije još jedan poništen gol Argentine. Papu Gomes šalje loptu između dvojice defanzivaca Saudijske Arabije, a Lautaro Martines trese mrežu.

U 36. minutu ponovo gol i novo poništavanje. Ovaj put je Lautaro bio u očiglednoj nedozvoljenoj poziciji prilikom dodavanja Mesija, pa je opravdano i treći put poništen gol Argentine.

U drugom poluvremenu znatno bolje izdanje Saudijske Arabije čiji su igrači počeli više da trče i već u 48. minutu izjednačili.

Mesi je izgubio loptu na sredini terena, Al Malki brzo šalje dubinsku loptu, Al Buraikan je spušta do Saleha Al Šehrija koji pretrčava Romera, a onda šalje dijagonalu po zemlji i loptu smješta u donji desni ugao Argentininog gola, pored nemoćnog Emilijana Martinesa.

U 53. minutu uslijedio je nevjerovatan šok za Argentince. Nakon što je izblokiran udarac jednog igrača Arabije, lopta dolazi na lijevu stranu do Salema Al Davsarija. On “okreće” dvojicu igrača Argentine na ivici kaznenog, vara i trećeg, a onda šalje projektil pored četvrtog u dalji gornji ugao za preokret.

Do kraja je Argentina pokušavala da dođe do povoljnijeg rezultata ali su svi pokušaji zaustavljeni. Ni Saudijska Arabija nije izgledala loše na terenu, pa je rezultat ostao nepromijenjen.