Haos u Mostaru: Navijači Veleža oteli transparente “Ultrasima”

09.04.2024. | 10:03

Navijači Veleža, popularni “Red Army”, pohvalili su se uoči gradskog derbija sa Zrinjskim, koji se igra narednog vikenda na Stadionu pod Bijelim brijegom, velikim brojem otetih transparenata od navijača Zrinjskog “Ultrasa”.

Sve se odigralo nakon sinoćne utakmice između Zrinjskog i Zvijezde 09, a prema navijačkom kodeksu, ukoliko padne udarni transparent slijedi i gašenje navijačke grupe.

“Red Army” je poslao i poruku na društvenim mrežama navijačima “plemića”.

“Da sam Ultras ja, ne bi‘ im‘o sna, ne bi‘ spav‘o ja, dok je đavola”, napisala je pomenuta grupa uz sliku transparenata.

Sve je to izazvalo velike tenzije u Mostaru. Noć bila je izuzetno napeta, a policija je cijelu noć patrolirala ulicama grada na Neretvi u nastojanju da spriječi sukobe.

Što se diče detalja, oni za sada nisu poznati, a nije poznato ni kako su Ultrasi, koji važe za jednu od najorganizovanijih navijačkih grupa, dopustili sebi ovakav “poraz”.

Ipak, kako pišu na mrežama, nije sve prošlo bez osvete, pa su tako “Ultrasi” zapalili vozilo koje, navodno pripada članovima “Red Armya”.

Tenzije među mostarskim navijačkim grupama odavno su visoke, ali nakon događaja od sinoć za očekivati je još težu situaciju.

Tome u prilog ide i sinoćnji napad u Stocu kada su pripadnici Ultrasa napali i teško pretukli četiri mladića od čega jednog maloljetnika.