Podrška za Sergeja: Mladi fudbaler Borca oduševio proslavom gola

09.04.2024. | 09:52

Proljeće u Premijer ligi BiH je u znaku Davida Vukovića. Mladi fudbaler Borca je na utakmici protiv Veleža prvo oduševio sjajnim golom kojim je doveo u vođstvo svoj tim, a zatim i proslavom gola.

Oduševio je porukom na kojoj je bio humanitarni broj za liječenje Sergeja Stupara, mladog Banjalučanina koji je u komi nakon saobraćajne nesreće.

“Želio sam samo da pomognem, da skrenem pažnju da svi pomognemo našem sugrađaninu koji je u komi. Eto Banjaluka ima oko 200.000 stanovnika i da svi pošaljemo po marku na humanitarni broj bilo bi dovoljno za liječenje i da pomognemo da se sačuva jedan mladi život. Drago mi je što je poruka imala odjek i pozivam sve da se uključe u akciju”, rekao je mladi fudbaler za “Glas Srpske”.

Vuković je ove sezone u potpunosti iskoristio šansu koju mu je ukazao trener Vinko Marinović. U Premijer ligi BiH je postigao četiri gola i još jedan u kupu. Neki od njih su prava remek-djela.

Banjalučani su tako dobili igrača čiji udarci sa ivice šesnaesterca su velika opasnost za rivale. O tome koliko mu saigrači vjeruju pokazuje podatak da je, iako među najmlađima, dobio šansu da izvodi prekide.

“Presrećan sam što u klubu kakav je Borac imam podršku saigrača i trenera Vinka Marinovića da kao jedan od najmlađih u ekipi izvodim slobodne udarce. Dosta mi to znači i sigurno je da mi donosi dodatno samopouzdanje da nastavim da radim na svom udarcu. Sigurno je da sam prezadovoljan svojim učinkom i da mi je drago što svojim golovima pomažem ekipi”, istakao je Vuković. Mladi fudbaler ostaje nakon treninga da bi dodatno uvježbao svoj udarac, a ističe i trenera koji mu je puno pomogao.

“Dosta sam radio na udarcu od početka karijere. Moram da istaknem svog trenera Đorđa Inđića sa kojim sam dugo trenirao, gotovo sedam godina radimo na tome i sada se vide plodovi tog rada”, dodao je David.

Borac je na gostovanju Mostaru došao do boda. U banjalučkom klubu imaju za čime da žale.

“Odigrali smo zaista dobar meč i prava je šteta što nismo osvojili čitav plijen. Imali smo svoje šanse koje nismo iskoristili i protivnik je to kaznio i došao do remija. Ipak i dalje sve zavisi od nas, imamo prednost. Još je dosta do kraja šampionata. Imamo osam kola i u svaki meč ulazimo sa istim ciljem, a to je da pobijedimo. Već su nam sve misli okrenute ka narednom rivalu, a to je dobojska Sloga. Želimo sad da se što kvalitetnije spremimo za narednog protivnika tokom ove sedmice”, poručio je na kraju igrač koji je svojim partijama skrenuo pažnju.