Gvardiola slikovit: Rivalstvo Đokovića, Nadala i Federera uporedio sa rivalstvom Sitija i Liverpula

08.04.2022. | 18:32

Menadžer Mančester Sitija Pep Gvardiola najavio je derbi sezone, duel protiv drugoplasiranog Liverpula koji je na rasporedu u nedjelju u 32. kolu Premijer lige.

Liverpul se nevjerovatnim rezultatskim nizom u 2022. godini vratio u borbu za titulu i razlika je svedena na samo jedan bod u korist Mančester Sitija.

Stoga, derbi u nedjelju na Etihadu biće utakmica sezone, meč kojeg s nestrpljenjem čekaju navijači širom svijeta smatrajući i da se sastaju dvije ponajbolje ekipe u Evropi trenutno.

Pep Gvardiola nije imao uobičajenu konferenciju za medije. Naprotiv, govorio je o rivalstvima i naveo ono Sitija i Liverpula najvećim u karijeri.

“Pet godina traje naše rivalstvo. Pogledajte Nadala, Đokovića i Federera i njihovo rivalstvo koje traje 20 godina. Zadržati uspjehe u fudbalu teže je od ostalih sportova. Kada budem igrao golf na kraju karijere sjećaću se da je najveće rivalstvo bilo s Liverpulom”, rekao je Gvardiola.

Španski stručnjak je objasnio zbog čega smatra Liverpul najvećim rivalima.

“Kada dostignete 100 poena, 98 poena, potrebno vam je da vas neko gura i bude vam blizu. Gurali su nas da budemo bolji i najvažniji je kontinuitet. Zbog toga su Federer, Nadal i Đoković toliko dugo na vrhu. Kontinuitet i mi imamo godinama”, rekao je Pep.

Španac je zaključio konferenciju za medije riječima da prvak neće biti odlučen nakon ovog kola, šta god da se desi.