Fudbaler zaprosio dečka na terenu svog kluba: “Ovu godinu započinjem sa svojim vjerenikom”

14.03.2024. | 18:37

Australijanski fudbaler Džoš Kavalo (24) prije tri godine na Instagramu je objavio da je gej i u tom trenutku postao jedini aktivni fudbaler koji se “otkrio”.

Lijevi bek Adelejd Junajteda na Instagramu je objavio svoju priču.

“Želim s vama podijeliti nešto lično. Ja sam fudbaler i ja sam gej”, rekao je u uvodu.

Dodao je kako je odrastao u strahu zbog svoje seksualne orijentacije skrivajući to od svih.

Kavalo je tada istaknuo da samo želi igrati fudbal i biti jednako tretiran kao i svi ostali.

“Dok sam odrastao, uvijek sam osjećao potrebu sakriti se jer me bilo sram. Budući da sam gej nogometaš, morao sam naučiti skrivati osjećaje kako bih se uklopio u kalup profesionalnog fudbalera. Odrastanje kao gej osobe i igranje fudbala bili su samo dva svijeta koja se prije nisu ukrstila. Živio sam svoj život pretpostavljajući da je to tema o kojoj se nikad neće govoriti”, naveo je.

Sada, tri godine nakon svoje velike objave, Kavalo se zaručio sa svojim partnerom i igračem australijskog fudbalera Lajtonom Morelom, a par je zaruke objavio na Instagramu. Kavallo je partnera zaprosio na terenu svog kluba, a pratiocima je poručio:

“Ovu godinu započinjem sa svojim vjerenokom. Hvala Adelejdu što mi je pomogao s ovim iznenađenjem. Vaša beskrajna podrška mi puno znači. Stvorili ste siguran prostor u fudbalu, a to nisam mogao zamisliti ni u najluđim snovima. Ohrabrili ste me da svaki dan svog života živim autentično. Čini mi se ispravno što se ovo dogodilo na terenu, tamo gdje je sve počelo”.

(Index.hr)

Oznake: Fudbaler, Gej, Prosidba