FSS oštro odgovorio Vidiću: “Uz dužno poštovanja sportskih uspjeha”

02.12.2023. | 11:22

Stari latini kažu: “Ignoratia iuris nocet- nepoznavanje prava škodi”, a sličan model bi mogao da se primjeni na istupe dvojice članova Skupštine prethodnih dana, navodi se u saopštenju Fudbalskog saveza Srbije.

Iz FSS su reagovali nakon izjave Nemanje Vidića za NIN da je na plate stručnog štaba selektora Dragana Stojkovića Piksija za dvije godine potrošeno 16 miliona evra, a potom je na istu temu govorio i predsjednik Sindikata fudbalera Mirko Poledica, piše Sportal.

– Doduše jedan od njih se nikad nije ni pojavio na sjednicama, a predstavlja Jedinstvo Ub. Samo ovaj put radi se o nepoznavanju čitanja finansijskih izvještaja i kontnih okvira čime ste pokušali javnost da dovedete u zabludu – ističu iz FSS.

Uz dužno poštovanja sportskih uspjeha i imidža, ali za ovo su potrebna znanja koja se stiču školovanjem ili ako ništa drugo angažovanjem stručnjaka iz ove oblasti, a ne puko dezinformisanje javnosti putem društvenih mreža i tabloida – navode iz FSS.

– Uz sve to uoči žrijeba za EP na kojem Srbija učestvuje prvi put poslije 24 godine i to kao samostalna država i da se baci sjenka na uspjeh, a kruna su istupi u jeku izborne kampanje i pokušaji politizacije svega s njihove strane ne bi li dobili nešto medijskog prostora.

Zašto baš sad ove teme, treba da se zapita javnost

Gdje je bio gospodin Nemanja Vidić 2021. godine u martu i što tada kao istaknuto fudbalsko ime nije postavio pitanje – zbog čega i koliko FSS odvaja sredstava za angažovanje stručnjaka iz kako na nipodaštavajući način tvrdi Kine i Japana – pitaju iz FSS.

– Mjesto za ove diskusije je isključivo sjednica Skupštine FSS, koja će kao i prethodne, biti otvorena za javnost i gdje možete pokazati finansijska i računovodstvena znanja. Naravno ako se uopšte udostojite da dođete na Skupštinu, jer podsjetićemo gospodin Vidić nijednom bio nije.

Do tada ostajte dobro i zdravo i makar malo uživajte u trećem uspjehu A reprezentacije Srbije u posljednje dvije godine, kao i u žrijebu večeras.

Srdačan pozdrav kako gospodinu Nemanji Vidiću, tako i njegovom savjetniku i uvaženom sportskom radniku gospodinu Mirku Poledici – zaključuju iz FSS.

Oznake: Nemanja Vidić