Francuski mediji javljaju: Jedan od najboljih igrača svijeta ostaje na “Parku prinčeva”

28.02.2022. | 12:14

Kilijan Mbape mogao bi da promijeni stav i produži ugovor sa pari sen Žermenom, kao udarnu vijest donosi francuski “Ekip”.

Od momenta kada je “Bild” objavio vijest da je golgeter Parižana sve dogovorio sa Real Madridom za slobodan transfer u junu, Mbape nije progovorio ni riječ na tu temu, već je ćutao ili ponavljao posle sjajnih mečeva i golova “Igrač sam PSŽ i mislim samo o fudbalu”.

PSŽ je poslije prvog meča sa Realom u osmini finala Lige šampiona i maestralnog gola Mbapea u poslednjim sekundama za pobjedu od 1:0 pokrenuo cijelu mašineriju kako bi privolio igrača makar na novi sastanak. Uključili su i predsednika Francuske Emanuela Makrona, pa Zinedina Zidana, po svim informacijama novog trenera “svetaca” od ljeta i izgleda uspjeli da vrate Mbapea za pregovarački sto.

“Ekip” tvrdi da Mbape nije fudbaler koji je sklon da laže i da mu je karijera do sada bila obilježena ćutanjem. Zato su njegove izjave da je “srećan u Parizu” okrakterisane kao najavu mogućeg ostanka. Napominju se i dva uslova: plata koja je u rangu sa Mesijem i Nejmarom (više od 42 miliona evra po sezoni) i najviši status zvezde u timu.

Sve to PSŽ može da mu obezbjedi samo da ostane i ne pojača Real Madrid. Do revanša osmine finala Lige šampiona u Madridu 9. marta sigurno neće biti nikakvih potvrđenih informacija oko budućnosti Mbapea, ali posle tog duela na “Santijago Bernabeu” očekuje se kraj sage. Ili je “Bild” bio u pravu ili je “Ekip” dobio pravu informaciju iz PSŽ-a.

“Od Bondija do Pariza, Kilijane, tvoja priča je ovde ispisana”, napisali su na transparentu navijači PSŽ-a nadajući se da bi prva zvezda tima mogao da ostane na “Parku prinčeva”.