Fotografija koju je svijet čekao: Novak iznenadio sve zbog poteza s tortom FOTO

14.05.2022. | 23:32

Najbolji teniser svijeta dobio je prigodnu tortu za 1.000. pobjedu na ATP turu.

Novak Đoković savladao je Kaspera Ruda sa 6:4, 6:3 i plasirao se u finale Rima, a ujedno je to bio i njegov 1.000. trijumf u karijeri.

Novak je od organizatora turnira dobio tortu, kao što su to godinama dobili Rodžer Federer i Rafael Nadal.

Ipak, zanimljivo da srpski teniser nije želio da proba tortu, već je samo vrhom prsta zahvatio malo šlaga.

Ovo nije ništa neuobičajeno jer je poznato koliko vodi računa o ishrani, pogotovo u trenutku kada će za manje od 24 sata odigrati i finale protiv Stefanosa Cicipasa.

“Hvala publici što smo proslavili 1.000. pobjedu. Gledao sam Rodžera i Rafu kako su to slavili i jedva sam čekao da i ja to uradim, i veoma sam privilegovan što sam imao toliko pobjeda na turu. Nadam se da ću nastaviti da igram ovako i da će biti još mnogo pobjeda. Puno je godina prošlo od prve pobjede, jako sam srećan, ovu pobjedu dugujem svim ljudima koji su bili uz mene, familiji i našem narodu širom svijeta. Ovo je njihova pobjeda koliko i moja.”

Federe ima 1.251 trijumf, Nadal je za sada na 1.051 pobjedi, a tu su u ekskluzivnom društvu još samo dvije legende – Džimi Konors i Ivan Lendl.

Konors je i rekorder sa 1.274 pobjede, a Lendl ima 1.068. Ipak, ako uzmemo čitavu istoriju tenisa, niko je nije obilježio kao vlasnici ukupno 61 Grend slem titule.