FIFA planira da ispravi grešku: Pomjera se početak Svjetskog prvenstva u Kataru

Kako javljaju mediji, Mundijal u Kataru mogao bi da počne ranije nego što je prvobitno bilo planirano.

Svjetsko prvenstvo u fudbalu počinje za nešto više od tri mjeseca, ali kako sada glase posljednje informacije, FIFA je jako blizu da donese odluku da takmičenje u Kataru počne ranije!

Umjesto 21. novembra, svjetska kuća fudbala bi u narednim danima mogla da pomjeri otvaranja Mundijala za dan ranije!

Kako javlja argentinski “Dijario Ole”, FIFA je spremna da početak Svjetskog prvenstva ipak pomjeri za 20. novembar i da tog dana bude odigrana samo prva utakmica turnira.

FIFA bi ovo uradila kako bi pomjerila utakmicu domaćina Katara protiv Ekvadora, pošto prema sadašnjem rasporedu taj meč ne bi otvorio takmičenje.

Običaj je da domaćin turnira igra prvi meč, ali prema aktuelnom rasporedu, to bi trebalo da bude utakmica Senegal – Holandija, koja je zakazana za 21. novembar u 13 časova po lokalnom vremenu, piše Mondo.

Poslije toga bi uslijedio meč Engleska – Iran u 16 časova, pa tek onda susret Katara i Ekvadora. FIFA bi tako turnir mogla da produži za jedan dan, pošto se ionako radi o vremenski najkraćem Mundijalu otkako na njemu učestvuju 32 selekcije. A sve to kako bi se turnir “ugurao” usred sezone, tokom novembra i decembra.

Finale je zakazano za 18. decembar.

Ostavite komentar: