Fenomenalna vijest stiže iz Real Madrida: Luka Jović je ovo čekao cijelog života

01.06.2021. | 14:46

Luka Jović se nije naigrao u Realu dok je njegov trener bio Zinedin Zidan, ali sada bi situacija mogla dramatično da se promijeni.

Naime, Karlo Anćeloti je u završnoj fazi pregovora sa predsjednikom Reala, Florentinom Perezom, oko stupanja na dužnost šefa stručnog štaba najtrofejnijeg kluba Evrope.

Ovaj 61-godišnji Italijan je na kormilu Evertona od decembra 2019, a prethodno je vodio brojne velike klubove – Juventus, Milan, Čelsi, PSŽ, Bajern, Napoli i, od ljeta 2013. do 2015. upravo madridski Real. U njemu je ostvario i najbolji procenat pobjeda (dobio je čak 74,8% odigranih mečeva, pokorio je i Evropu i svijet 2014, a u bogatoj karijeri je Ligu šampiona osvajao i sa Milanom, i to dvaput.

Od posrnulog Evertona, stvorio je prilično zanimljiv tim, a ni uspjesi nisu izostali – ovog proljeća je prvi put gradski rival Liverpul dobijen na “Enfildu” od 1999. godine, ali je izlazak na evro-scenu ipak izostao (i to za samo tri boda) usljed nekoliko loših rezultata u finišu sezone.

Čuveni italijanski strateg voli da na terenu ima dva špica (Zidan je koristio samo jednog,), a pritom Anćeloti insistira da se napadačima stalno pomaže pridodavanjem nekog od bočnih veznih igrača – špicu.

To je radio i u Evertonu, pa su Rišarlison i Kalvin-Luin imali mnogo više prostora za sebe kada prime loptu, to je prethodno činio i u Napoliju, transformišući 4-3-3 Mauricija Sarija, koji se toj taktici posvetio kada je video da mu sa 4-3-1-2 baš i ne ide, a nema sumnje da isto slijedi i u Realu, piše Blicsport.

Pritom, pored povratnika Jovića, u “kraljevskom klubu” su od standardnih napadača na raspolaganju još samo Karim Benzema i Marijano Dijaz, pa nema sumnje da bi reprezentativac Srbije u tandemu sa iskusnim Francuzom, mogao da čini ubojiti tandem.