Federerov rekord izvjesno pada, Đoković sigurno prvi do 1. marta

25.12.2020. | 22:52

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković osigurao je prvo mjesto na ATP rang-listi najmanje do prvog marta sljedeće godine, poslije objavljivanja rasporeda turnira na početku nove sezone.

To znači da će Đoković sigurno biti prvi 309 nedjelja, jednu manje od rekordera Rodžera Federera.

Teniska asocijacija profesionalaca (ATP) objavila je raspored turnira za prva dva mjeseca 2021. u kojoj je glavna promjena kasniji početak Australijan opena.

Neće biti turnira u Dubaiju, a zbog načina bodovanja zadržanog iz sezone za nama, jasno je da najbliži pratioci neće moći da stignu Novaka sve do marta.

Trenutno ima 12.030 bodova, 2.180 više od drugoplasiranog Španca Rafaela Nadala, dok je na trećem mjestu je dominik Tim sa 9.125 bodova.

To znači da će najbolji srpski sportista gotovo izvjesno oboriti Federerov rekord i postati najbolji teniser u istoriji po broju sedmica na prvoj poziciji.

Đoković je u ponedjeljak počeo 300. nedjelju kao “broj 1”, postavši tek drugi igrač koji je po tom parametru ušao u “klub 300”.

Osvajač 17 grend slemova potvrdio je da će sa Srbijom braniti titulu na ATP kupu, a potom i krenuti u pohod na deveti trofej u Melburnu, od 8. do 21. februara.