Federer nema dilemu: Đoković je podigao ljestvicu i pomjerio granice tenisa

20.09.2023. | 16:22

Novak Đoković je u Njujorku osvojio svoj 24. grend slem u karijeri i još jednom pomjerio teniske granice.

Gotovo da nema sumnje ko je najbolji igrač ikada, a priča je u centru pažnje i prethodnih dana zbog kontradiktornih izjava Rafela Nadala.

Španac je prvo govorio o Novakovim frustracijama i nezdravoj ambiciji, da bi potom istakao da brojke ne lažu i da je Đoković najveći ikada.

Sada se na to osvrnuo i Rodžer Federe koji je dugo bio neprikosnoiven na toj listi, ali je karijeru završio kao broj tri.

“Cijela priča je počela kada je Pit Sampras oborio rekord Roja Emersona od 12 titula. Pit je dugo to pokušavao i na kraju je uspio. Od tog trenutka rekordi su u tenisu počeli da dobijaju na važnosti, a Đoković je u Njujorku podigao ljestvicu na 24 Grend slem trofeja“, rekao je Federer, prenosi Nova.rs.

Nekadašnji prvi reket svijeta se nalazi u Vankuveru gdje će se igrati Lejver kup.

“Ovo takmičenje je izuzetno važno za mene, nisam ni sanjao da ću se na njemu oprostiti od tenisa”, dodao je Federer koji se prisjetio oproštajnog meča u londonskoj O2 areni:

“Bilo je divno što smo svi bili tu, i Rafa, i Nole, i Endi. Kad se tome doda da su kao selektori bili Džon Mekinro i Bjern Borg, utisak da je sve bilo fantastično, još je jači”,

Podsjetimo, ovogodišnji Lejver kup počinje u petak i igraće se do nedjelje u kanadskom gradu.